I'M BACK!

Hye there..!!

Its too long i'm not updating my beloved blog..
I will write soon. Lots of updates & new looks of my blog..
be patient ya!! Thanks to those who support my business until now..
Stay tuned..

Regards
Zaza

HALAL Majelis Ulama Indonesia (MUI).. apa kne mengena?

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..kebenaran pasti terbukti!!

Tertarik Cik Zaza nk review semula kes HALAL Phytoscience Double Stemcell yg sangat kecoh beberapa bulan yg lalu. Propaganda media social yg dengki dengan kejayaan Phytoscience ni sangat hebat Sampai ada yg buang produk DS ni sbb katanya syubhah & tak Halal.. Penat cik zaza dok explain pasal issue halal ni..ramai pulak tu yg xpuas hati..haish..

Bulan ni Cik Zaza dapat la tengok sijil asal HALAL yg diluluskan di indonesia utk produk DS. Apa kena mengena dengan Phytoscience DS Malaysia? Yelah kn..masa kecoh2 tu cik zaza ada tunjuk yg produk DS dh dpt Halal di Indonesia..cuma di Malaysia permohonan dh dibuat..cuma proses n documentasi yg mnyebabkn proses tu terganggu seketika. tp ramai jugak yg mghentam..katanya sijil beli.

Jom kita tengok apa bezanya DS dgn Produk KOPIKO ni?


Kenapa media social yg dengki dgn Phytoscience boleh setuju produk KOPIKO NI HALAL TP TIDAK PHYTOSCIENCE DOUBLE STEMCELL? Kenapa Double standard wahai page SAHABAT HALAL & page SAY NO TO MLM?
Cik zaza confuse dgn org2 yg cenggini..islam d indonesia tak sama ke dgn islam di Malaysia?

Alhamdulillah..info terkini dari Dato Zakri Ismail selaku Chairman Phytoscience sebenarnya JAKIM dh lulus pon permohonan HALAL DS.. anytime sijil Akn kuar dr Cyberjaya..So kita tunggu jelah ye..

Yang pasti produk DS ni memang halal..

Yang nk merasa kebaikan produk dan teringin nk income terpaksa kaya macam group Khalaf VC ni cepat2 hubungi Zaza 0172540088..

Exhausted!!!

Assalamualaikum..
Wah..dah lama sangat tak jenguk blog kesayangan cik zaza ni.. bukan dh lupa dgn bisnes meletops product bagus ni tp cik zaza mmg Sgt Bz utk siapkan centre yg awesome di Bukit Jelutong Shah Alam.
Memang tak pernah mimpi dlm hidup cik zaza utk dpt uruskan centre besar..ade ofis sendiri..ade business sendiri!! Alhamdulillah cik zaza sgt2 bersykur dgn apa yg cik zaza usahakan skrg. Memang tak sia2 cik zaza berhenti makan gaji!!!

Jom cik zaza share sket gambar2 centre di Bukit Jelutong Shah Alam. Nanti cik zaza share details ya!! Tunggu!!







Latest Certificate MSIG 2014

Seperti yang Cik Zaza janji.. ni latest Produk Liability Insurance dr MSIG yg bernilai RM 3 juta tu.. kalo DS ni penyebab dapat penyakit yang bukan2 sebab ramai yang percaya produk ni MENIPU, sila dapatkan pengesahan doktor & claim la up to RM 3 Juta..

Setakat ni alhamdulillah takde lagi yang claim sakit disebabkan makan DS ni.. walhal produk dah lebih setahun di pasaran.. Yang bilang makin sihat ramai..sebab testimoni bersepah.. tu pon ade lagi yang buta mata hati nak mengakui kebenaran!!

Sila share ye.. Thanks

Bila ada yang bersuara!!!


Assalamualaikum..

"Siapalah kita nak menjatuhkan hukum sesuka hati sedangkan diri kita sendiri pon belum tentu Sempurna!!"

Kesian Cik zaza tengok kat page & blog yang tak habis2 dok hentam Produk DS ni dengan macam2 tohmahan. Bila baca komen2 tu masing2 ikut emosi bukan dengan akal fikiran. Macam orang IQ rendah pon ade siap caci maki bagai. Bahasa yang digunakan pon memang dah boleh agak IQ masing2 macam mana.. maafla ye kalau ade yang terasa. Cik Zaza ok je..walaupon diserang dengan pelbagai tohmahan dan digelar dengan pelbagai gelaran yang buruk2. thanks kpd my mom yang slalu ajar.. biarlah apa orang nak kata.. yang penting kita tau niat kita tu ape.. selagi tak salah di sisi agama dan undang2 jangan peduli dengan Apa orang Nak Kata.. kalau ambik kisah sampai bila2 pon tak boleh nak buat apa.. lagipon kalau kita susah orang yg dok kata macam2 tu mampu ke nak tlg bayar duet rumah, duet belanja, makan, pakai dsb? yg derang tau kutuk lagi dan lagi dan lagi.. sampai bila pon tak habes..

Hari ni Cik Zaza terpanggil untuk share komen dari Uncle Rozly yang pulih 95% dari Eczema. Ramai kan yang dok komen cakap produk ni penipu la kn.. serbuk apple boleh pulihkan penyakit?? kalau penipu jom kita tengok komen kat bawah ni.. semoga terbuka sikit pemikiran sempit makhluk2 negative yang tak boleh terima kenyataan pengambilan DS ni mampu menyihatkan tubuh.. bukan nk soh buka luas2 pon minda sempit tu.. sikit je.. ahaks..

Lapangkan minda masing2 ketika membaca ya!!





So apa pendapat anda bila tuan empunya badan sudah bersuara?? yang menanggung eczema berbulan tak baik2 dengan steroid yg dibekalkan doktor? salahkah dia mencari penawar & ikhtiar selain dari rawatan doktor? kenapa bila beliau sembuh ade pulak yang meragui contents dalam DS kononnya ada 'benda lain?'.. tu lah manusia..sentiasa ada perasaan tak puas hati bila tak dapat sesuatu yang di inginkan. tak pernah nak muhasabah diri.. sesungguhnya Allah tu lebih mengetahui.. Dia berkuasa menentukan segalanya.. kalau Allah menghendaki beliau sembuh hanya dengan minum air kosong pon, dia akan sembuh..

Apa pendapat rakan2 dengan Pengkaji Human Stemcell ni pulak? yang terang2 memperlekehkan Dr Fred Zuelli pasal Plant Stemcell ni? Jadi pengkaji boleh hentam penemuan orang lain ke?? Macamla dia sorang yag mengetahui semua benda kat dunia ni?? kalo pengkaji kenapa pulak takde Prof Madya ke..Prof ke kat depan?? Encik je? sekurang2 nya Dr Fred Zuelli ada jugak title Dr kat depan.. hehe



Pesanan Cik Zaza, jangan asyik nak 'dengar' saja.. sikit2 dengar ckp orang & terus percaya.. digest dulu berita2 yang anda dapat tu. tak salah nak cari kebenaran.. tapi biarlah dengan cara yang matang..

Thanks ya..

p/s: tak sabar nak tunggu 15 March. dr Fred Zulli nk turun event Phytoscience. Kali kedua nak jumpa dopan2.. leyh la tanya apa yang tak faham.. Ade sesiapa yang nak join?? 
Hubungi Zaza 0172540088.

Isu HALAL antara IFRC Asia vs JAKIM : Suatu analisa


Jom baca sama2..

Sepertimana regulation & dasar perundangan negara yang mana belum secara jelas atau clear menetapkan standard piawaian halal itu dikuasai atau dimonopoli JAKIM semata-mata. Ini kerana piawaian atau standard itu sendiri sebenarnya ada banyak kriteria yang perlu dipatuhi.

Tak semestinya JAKIM sahaja yang menjadi pihak berwajib mengeluarkan logo halal ini kerana ada juga pihak lain yang diiktiraf oleh pihak antarabangsa seperti World Halal Council (WHC) boleh beroperasi di mana-mana negara Islam. Oleh itu jelas negara kita perlu membuka pintu bagi mana-mana pihak yang mempunyai pengalaman dan kepakaran halal ini menyebarluaskan lagi satu perjuangan untuk ummat Islam seluruh dunia.

Oleh itu adalah lebih baik secara adil, IFRC atau Islamic Foods Research Centre wajar kita teliti kemampuan dan pengalamannya selama 15 tahun pengasasnya terlibat dalam penyelidikan halal di Malaysia & Antarabangsa.

Kelebihan IFRC Asia :
Satu badan piawaian standard halal di Malaysia yang mendapat pengiktirafan antarabangsa World Halal Council pada tahun 2007. Boleh lihat sijil pengiktirafan WHC bagi IFRC.

IFRC – ASIA is one of the international halal certifier operating in Malaysia. It was established in 2002. So far it issues certificate for more than 700 companies in Malaysia and almost 20 companies in China. It strictly follow the guideline of halal as set by Malaysia, Singapore and Indonesia. This guideline appears in the Codex Alimentarius (1997). That has been approved by all Muslim countries in the world. This includes the standard of halal slaughter, halal food, halal cosmetics and halal usable goods.

IFRC Halal Certification are true and legal based on Malaysia Standard (MS 1500:2004), Halal Food-Production, Preparation, Handling and Storage-General Guidelines (First Revision) and Trade Description (Use of Expression “Halal”) Order 1975 and Trade Description (Marking of Food) Order 1975.

Pengasas IFRC adalah Hj Abdullah Fahim iaitu bekas Pengarah Bahagian Penyelidikan JAKIM yang merupakan 'mastermind' kepada logo halal JAKIM dari 1993-1998. Beliau juga aktif di arena antarabangsa terutamanya IFANCA pada tahun 2001 sbg wakil Asia Tenggara.

Oleh itu tidak hairanlah kalo mastermind utama bahagian penyelidikan halal JAKIM telah menubuhkan IFRC Asia untuk memberi peluang perkhidmatan piawaian halal pada ummat Islam seluruh dunia dan bukannya terhad di JAKIM atau Malaysia sahaja.

Cik Zaza merasakan ummat Islam di Malaysia perlu terbuka dalam mendapatkan maklumat penting sebegini dan bukannya berharap pada institusi atau jabatan kerajaan semata-mata. Kita berhak untuk membuka mata bahawa potensi halal di Malaysia dan luar negara begitu besar sekali. Industri halal hub adalah cukup hebat, oleh itu bagi mereka yang punya kepakaran, ilmu, pengalaman, modal adalah dituntut untuk menyumbangkannya kepada maslahah ummat.

Cik Zaza harap tiada lagi kekeliruan ttg IFRC vs JAKIM kerana kedua-duanya menjalankan fungsi piawaian standard halal. Malah pengasas IFRC adalah mastermind utama bahagian penyelidikan halal JAKIM dan sbb itulah ia cukup mantap, penuh pengalaman dan kepakaran tahap antarabangsa dan bukannya sekadar di JAKIM, Malaysia semata-mata...

Jom kita tengok pulak apa kata IFRC mengapa mereka tidak diiktiraf JAKIM. Terang lagi Jelas sebab FAKTOR PERSAINGAN.. petikan yang sangat memeranjatkan Cik Zaza sebenarnya..

"Pengarah BLSB, Abdullah Fahim A Rahman, berkata keadaan itu berlaku berikutan dasar JAKIM yang tidak mahu mengiktiraf BLSB kerana faktor persaingan walaupun mereka bersedia menerima apa juga syarat jika dimasukkan dalam senarai badan diiktiraf JAKIM. Katanya, di Malaysia hanya IFRC saja berdaftar sebagai ahli Majlis Halal Sedunia"



Nota Kaki: jangan terlalu taksub.. tak kan Islam kat oversea tak sama dengan Islam kat Malaysia? Tak kan kita g oversea ada logo halal country yang kita pergi tapi tak boleh makan sebab takde logo halal JAKIM atau tak diiktiraf JAKIM? Fikirlah sendiri.. kerana Islam tu mudah & adil untuk semua..
Keterangan lanjut hubungi ZAZA 0172540088.

Phytoscience: HALAL, SIRIM, MSIG, SGS & KKM

Assalamualaikum...

Adoii.. tak habes habes dengan isu yang ditimbulkan oleh pihak yang tak senang hati tengok Phytoscience Stemcell jadi Fenomena baru bisnes Online Networking ni. Lepas sijil HALAL, sekarang nak serang pasal SIRIM, KKM & Liability Insurance MSIG yg RM 3 Juta. Jomla Cik Zaza tunjuk sket sijil2 yang ada & kenapa di print kat kotak Stemcell tu. Cik Zaza pon baru tau nak print logo kena ada surat kelulusan dari agency terbabit. So kalau Company takde buat permohonan sebelom ni, Cik Zaza harap la supaya issue ni dapat diselesaikan segera.

Ni Cik Zaza merujuk kepada Fanpage yang buat rumusan melulu mengenai Phytoscience Stemcell. Nampaknya pihak yang tak senang hati sengaja mencari FAKTA dari sebelah pihak, Tanpa menghubungi pihak Phytoscience untuk mendapatkan pnjelasan. Kalau nak jatuhkan hukuman, Hakim Mahkamah juga kena dengar keterangan dari yang MENUDUH & DITUDUH. Kalau tak, mesti dituduh BERAT SEBELAH.. Tak gitu rakan2???

Jom tengok Sijil2 yang ada.. lepas tu fikirlah sendiri..hehehe

Ni yang paling Penting, AJL (Akta Jualan Langsung). Menurut En Ismail Zakaria, presentation dekat 2 jam kat Putrajaya.. Terbaekklah En Ismail..



Ni pulak SIRIM Test Lab Result.

Keputusan Test Lab SGS (Singapore International Lab Test)


Sijil Halal IFRC untuk produk Triple Stemcell (Kegunaan Luaran). Double Stemcell masih menanti untuk dapat Sijil Halal..


Untuk Produk Liability Insurance MSIG bernilai RM3 juta tu xdapat nk upload sebab yang ade kt Cik Zaza sampi Dec 2013 saje. Menurut pihak syarikat, Dah renew & menunggu sijil baru. Dah dapat yang baru nanty insyaallah cik zaza akan upload kat sini. Untuk KKM pulak mmg xde no MAL sebab produk ni bukan UBAT. Produk Double Stemcell diklasifikasikan sebagai MAKANAN TAMBAHAN. so tak perlu ada codex MAL tu.. No KKM tu adalah No rujukan file KKM untuk surat yang dihantar mengesahkan menerima permohonan dari Phytoscience Sdn Bhd.

Harapan Cik Zaza supaya isu ni tak ditimbulkan lagi. Bukan syarikat nak menipu pengguna ke apa. mungkin ada kesilapan teknikal yang berlaku dan syrikat & JAKIM & pihak berkaitan dalam proses membetulkan semula yang tak betol.

Untuk semua yang rajin post tentang Phytoscience, cik zaza ucapkan TERIMA KASIH kerana tolong popularkan PRODUK hebat ni. Produk ni bukan ubat.. tetapi sebagai MAKANAN TAMBAHAN yang dapat membantu merawat sel2 yang dah rosak dan generate semula sel2 baru..

Jangan ragu2 lagi ya rakan2 semua.. Cepat Hubungi ZAZA 0172540088 kalau nak dapatkan produk atau nak buat $$$$$ dollar2 sehari tanpa had hanya dengan modal yang minimum!!