Latest Certificate MSIG 2014

Seperti yang Cik Zaza janji.. ni latest Produk Liability Insurance dr MSIG yg bernilai RM 3 juta tu.. kalo DS ni penyebab dapat penyakit yang bukan2 sebab ramai yang percaya produk ni MENIPU, sila dapatkan pengesahan doktor & claim la up to RM 3 Juta..

Setakat ni alhamdulillah takde lagi yang claim sakit disebabkan makan DS ni.. walhal produk dah lebih setahun di pasaran.. Yang bilang makin sihat ramai..sebab testimoni bersepah.. tu pon ade lagi yang buta mata hati nak mengakui kebenaran!!

Sila share ye.. Thanks

Bila ada yang bersuara!!!


Assalamualaikum..

"Siapalah kita nak menjatuhkan hukum sesuka hati sedangkan diri kita sendiri pon belum tentu Sempurna!!"

Kesian Cik zaza tengok kat page & blog yang tak habis2 dok hentam Produk DS ni dengan macam2 tohmahan. Bila baca komen2 tu masing2 ikut emosi bukan dengan akal fikiran. Macam orang IQ rendah pon ade siap caci maki bagai. Bahasa yang digunakan pon memang dah boleh agak IQ masing2 macam mana.. maafla ye kalau ade yang terasa. Cik Zaza ok je..walaupon diserang dengan pelbagai tohmahan dan digelar dengan pelbagai gelaran yang buruk2. thanks kpd my mom yang slalu ajar.. biarlah apa orang nak kata.. yang penting kita tau niat kita tu ape.. selagi tak salah di sisi agama dan undang2 jangan peduli dengan Apa orang Nak Kata.. kalau ambik kisah sampai bila2 pon tak boleh nak buat apa.. lagipon kalau kita susah orang yg dok kata macam2 tu mampu ke nak tlg bayar duet rumah, duet belanja, makan, pakai dsb? yg derang tau kutuk lagi dan lagi dan lagi.. sampai bila pon tak habes..

Hari ni Cik Zaza terpanggil untuk share komen dari Uncle Rozly yang pulih 95% dari Eczema. Ramai kan yang dok komen cakap produk ni penipu la kn.. serbuk apple boleh pulihkan penyakit?? kalau penipu jom kita tengok komen kat bawah ni.. semoga terbuka sikit pemikiran sempit makhluk2 negative yang tak boleh terima kenyataan pengambilan DS ni mampu menyihatkan tubuh.. bukan nk soh buka luas2 pon minda sempit tu.. sikit je.. ahaks..

Lapangkan minda masing2 ketika membaca ya!!





So apa pendapat anda bila tuan empunya badan sudah bersuara?? yang menanggung eczema berbulan tak baik2 dengan steroid yg dibekalkan doktor? salahkah dia mencari penawar & ikhtiar selain dari rawatan doktor? kenapa bila beliau sembuh ade pulak yang meragui contents dalam DS kononnya ada 'benda lain?'.. tu lah manusia..sentiasa ada perasaan tak puas hati bila tak dapat sesuatu yang di inginkan. tak pernah nak muhasabah diri.. sesungguhnya Allah tu lebih mengetahui.. Dia berkuasa menentukan segalanya.. kalau Allah menghendaki beliau sembuh hanya dengan minum air kosong pon, dia akan sembuh..

Apa pendapat rakan2 dengan Pengkaji Human Stemcell ni pulak? yang terang2 memperlekehkan Dr Fred Zuelli pasal Plant Stemcell ni? Jadi pengkaji boleh hentam penemuan orang lain ke?? Macamla dia sorang yag mengetahui semua benda kat dunia ni?? kalo pengkaji kenapa pulak takde Prof Madya ke..Prof ke kat depan?? Encik je? sekurang2 nya Dr Fred Zuelli ada jugak title Dr kat depan.. hehe



Pesanan Cik Zaza, jangan asyik nak 'dengar' saja.. sikit2 dengar ckp orang & terus percaya.. digest dulu berita2 yang anda dapat tu. tak salah nak cari kebenaran.. tapi biarlah dengan cara yang matang..

Thanks ya..

p/s: tak sabar nak tunggu 15 March. dr Fred Zulli nk turun event Phytoscience. Kali kedua nak jumpa dopan2.. leyh la tanya apa yang tak faham.. Ade sesiapa yang nak join?? 
Hubungi Zaza 0172540088.

Isu HALAL antara IFRC Asia vs JAKIM : Suatu analisa


Jom baca sama2..

Sepertimana regulation & dasar perundangan negara yang mana belum secara jelas atau clear menetapkan standard piawaian halal itu dikuasai atau dimonopoli JAKIM semata-mata. Ini kerana piawaian atau standard itu sendiri sebenarnya ada banyak kriteria yang perlu dipatuhi.

Tak semestinya JAKIM sahaja yang menjadi pihak berwajib mengeluarkan logo halal ini kerana ada juga pihak lain yang diiktiraf oleh pihak antarabangsa seperti World Halal Council (WHC) boleh beroperasi di mana-mana negara Islam. Oleh itu jelas negara kita perlu membuka pintu bagi mana-mana pihak yang mempunyai pengalaman dan kepakaran halal ini menyebarluaskan lagi satu perjuangan untuk ummat Islam seluruh dunia.

Oleh itu adalah lebih baik secara adil, IFRC atau Islamic Foods Research Centre wajar kita teliti kemampuan dan pengalamannya selama 15 tahun pengasasnya terlibat dalam penyelidikan halal di Malaysia & Antarabangsa.

Kelebihan IFRC Asia :
Satu badan piawaian standard halal di Malaysia yang mendapat pengiktirafan antarabangsa World Halal Council pada tahun 2007. Boleh lihat sijil pengiktirafan WHC bagi IFRC.

IFRC – ASIA is one of the international halal certifier operating in Malaysia. It was established in 2002. So far it issues certificate for more than 700 companies in Malaysia and almost 20 companies in China. It strictly follow the guideline of halal as set by Malaysia, Singapore and Indonesia. This guideline appears in the Codex Alimentarius (1997). That has been approved by all Muslim countries in the world. This includes the standard of halal slaughter, halal food, halal cosmetics and halal usable goods.

IFRC Halal Certification are true and legal based on Malaysia Standard (MS 1500:2004), Halal Food-Production, Preparation, Handling and Storage-General Guidelines (First Revision) and Trade Description (Use of Expression “Halal”) Order 1975 and Trade Description (Marking of Food) Order 1975.

Pengasas IFRC adalah Hj Abdullah Fahim iaitu bekas Pengarah Bahagian Penyelidikan JAKIM yang merupakan 'mastermind' kepada logo halal JAKIM dari 1993-1998. Beliau juga aktif di arena antarabangsa terutamanya IFANCA pada tahun 2001 sbg wakil Asia Tenggara.

Oleh itu tidak hairanlah kalo mastermind utama bahagian penyelidikan halal JAKIM telah menubuhkan IFRC Asia untuk memberi peluang perkhidmatan piawaian halal pada ummat Islam seluruh dunia dan bukannya terhad di JAKIM atau Malaysia sahaja.

Cik Zaza merasakan ummat Islam di Malaysia perlu terbuka dalam mendapatkan maklumat penting sebegini dan bukannya berharap pada institusi atau jabatan kerajaan semata-mata. Kita berhak untuk membuka mata bahawa potensi halal di Malaysia dan luar negara begitu besar sekali. Industri halal hub adalah cukup hebat, oleh itu bagi mereka yang punya kepakaran, ilmu, pengalaman, modal adalah dituntut untuk menyumbangkannya kepada maslahah ummat.

Cik Zaza harap tiada lagi kekeliruan ttg IFRC vs JAKIM kerana kedua-duanya menjalankan fungsi piawaian standard halal. Malah pengasas IFRC adalah mastermind utama bahagian penyelidikan halal JAKIM dan sbb itulah ia cukup mantap, penuh pengalaman dan kepakaran tahap antarabangsa dan bukannya sekadar di JAKIM, Malaysia semata-mata...

Jom kita tengok pulak apa kata IFRC mengapa mereka tidak diiktiraf JAKIM. Terang lagi Jelas sebab FAKTOR PERSAINGAN.. petikan yang sangat memeranjatkan Cik Zaza sebenarnya..

"Pengarah BLSB, Abdullah Fahim A Rahman, berkata keadaan itu berlaku berikutan dasar JAKIM yang tidak mahu mengiktiraf BLSB kerana faktor persaingan walaupun mereka bersedia menerima apa juga syarat jika dimasukkan dalam senarai badan diiktiraf JAKIM. Katanya, di Malaysia hanya IFRC saja berdaftar sebagai ahli Majlis Halal Sedunia"



Nota Kaki: jangan terlalu taksub.. tak kan Islam kat oversea tak sama dengan Islam kat Malaysia? Tak kan kita g oversea ada logo halal country yang kita pergi tapi tak boleh makan sebab takde logo halal JAKIM atau tak diiktiraf JAKIM? Fikirlah sendiri.. kerana Islam tu mudah & adil untuk semua..
Keterangan lanjut hubungi ZAZA 0172540088.

Phytoscience: HALAL, SIRIM, MSIG, SGS & KKM

Assalamualaikum...

Adoii.. tak habes habes dengan isu yang ditimbulkan oleh pihak yang tak senang hati tengok Phytoscience Stemcell jadi Fenomena baru bisnes Online Networking ni. Lepas sijil HALAL, sekarang nak serang pasal SIRIM, KKM & Liability Insurance MSIG yg RM 3 Juta. Jomla Cik Zaza tunjuk sket sijil2 yang ada & kenapa di print kat kotak Stemcell tu. Cik Zaza pon baru tau nak print logo kena ada surat kelulusan dari agency terbabit. So kalau Company takde buat permohonan sebelom ni, Cik Zaza harap la supaya issue ni dapat diselesaikan segera.

Ni Cik Zaza merujuk kepada Fanpage yang buat rumusan melulu mengenai Phytoscience Stemcell. Nampaknya pihak yang tak senang hati sengaja mencari FAKTA dari sebelah pihak, Tanpa menghubungi pihak Phytoscience untuk mendapatkan pnjelasan. Kalau nak jatuhkan hukuman, Hakim Mahkamah juga kena dengar keterangan dari yang MENUDUH & DITUDUH. Kalau tak, mesti dituduh BERAT SEBELAH.. Tak gitu rakan2???

Jom tengok Sijil2 yang ada.. lepas tu fikirlah sendiri..hehehe

Ni yang paling Penting, AJL (Akta Jualan Langsung). Menurut En Ismail Zakaria, presentation dekat 2 jam kat Putrajaya.. Terbaekklah En Ismail..



Ni pulak SIRIM Test Lab Result.

Keputusan Test Lab SGS (Singapore International Lab Test)


Sijil Halal IFRC untuk produk Triple Stemcell (Kegunaan Luaran). Double Stemcell masih menanti untuk dapat Sijil Halal..


Untuk Produk Liability Insurance MSIG bernilai RM3 juta tu xdapat nk upload sebab yang ade kt Cik Zaza sampi Dec 2013 saje. Menurut pihak syarikat, Dah renew & menunggu sijil baru. Dah dapat yang baru nanty insyaallah cik zaza akan upload kat sini. Untuk KKM pulak mmg xde no MAL sebab produk ni bukan UBAT. Produk Double Stemcell diklasifikasikan sebagai MAKANAN TAMBAHAN. so tak perlu ada codex MAL tu.. No KKM tu adalah No rujukan file KKM untuk surat yang dihantar mengesahkan menerima permohonan dari Phytoscience Sdn Bhd.

Harapan Cik Zaza supaya isu ni tak ditimbulkan lagi. Bukan syarikat nak menipu pengguna ke apa. mungkin ada kesilapan teknikal yang berlaku dan syrikat & JAKIM & pihak berkaitan dalam proses membetulkan semula yang tak betol.

Untuk semua yang rajin post tentang Phytoscience, cik zaza ucapkan TERIMA KASIH kerana tolong popularkan PRODUK hebat ni. Produk ni bukan ubat.. tetapi sebagai MAKANAN TAMBAHAN yang dapat membantu merawat sel2 yang dah rosak dan generate semula sel2 baru..

Jangan ragu2 lagi ya rakan2 semua.. Cepat Hubungi ZAZA 0172540088 kalau nak dapatkan produk atau nak buat $$$$$ dollar2 sehari tanpa had hanya dengan modal yang minimum!!




Stem cell properties..

Bacaan Santapan Minda... Nama pon Modern Biology kan.. Mestila sentiasa improve knowledge.. 
Stem cells are one of the most fascinating fields in modern biology. They have important properties and serve as our body's repair kits.
What are stem cells?
Renewal and repair are ongoing processes in the human body. Adult stem cells supply the necessary cells for this replacement. They have been identified in over 20 organs or tissues. Two key features set them apart from ordinary cells: They can differentiate into a diverse range of specialized cells of the same tissue and they have the remarkable ability to renew and regenerate themselves through cell division throughout a person's life. This makes stem cells especially valuable and important in regenerative skin care research.
Stem cells in the skin – epidermal stem cells
Adult stem cells are also present in the outer layer of human skin, the epidermis. These cells are called epidermal stem cells and are found in the innermost layer of the epidermis (basal layer). Every second to seventh cell in this layer is a stem cell. Although their appearance does not differ from that of the other cells in the basal layer, stem cells have a unique function: They constantly renew and rejuvenate the epidermis by forming new keratinocytes and regenerate damaged tissue as only these cells have the ability to divide indefinitely (see figure).
In young skin, the epidermis fully renews itself approximately every 4 weeks. This process continuously slows as we age. The number of skin stem cells decreases and their vitality diminishes. Excessive UV exposure of the skin and an unhealthy lifestyle (smoking, alcohol) aggravate these effects considerably, resulting in thinner, more deeply wrinkled skin. The hydrolipid film is reduced, which leaves the skin dryer and less well protected. As no new epidermal stem cells can develop during a person's life, it is all the more important to maintain the vitality of these valuable cells and their ability to divide as long as possible.
Plant stem cells protect skin stem cells. How does this work?
Every stem cell contains specific epigenetic factors whose task is to preserve the stem cells' multi-potency and its ability to self-renew. Mibelle Biochemistry researchers have discovered that plant stem cells contain epigenetic factors similar to those of adult human stem cells. Applied in the right way, they have a positive impact on the vitality of skin stem cells and their proper functioning.
How can the vitality of epidermal stem cells be measured?
Is it even possible to improve the vitality of stem cells, keeping the skin youthful longer? Proving this is particularly difficult since epidermal stem cells look exactly the same as the other cells in the basal layer. Only the development of a new test method, the so-called “progenitor cell targeting”, made it possible to isolate stem cells from the human epidermis for test purposes. These epidermal stem cells can be grown in Petri dishes using specific culture media. Using this cell culture test, one of the unique properties of stem cells, the colony-forming efficiency (CFE), can be assessed in the lab. First, very dilute dispersions of epidermal stem cells are plated on Petri dishes. Each vital, healthy stem cell divides , forming a colony of cells, which is visible to the naked eye and can then be counted. Stem cells that have aged and are weakened do not die, but they no longer form such colonies. Researchers were thus able to show that using plant stem cells (all PhytoCellTec™ products) is proven to increase the longevity and colony-forming efficiency – essentially, the vitality – of epidermal stem cells.

Zaza 0172540088.

Betulke Effective????

Asalamualaikum..

Hari ni Cik zaza saje la blogwalking survey2 pasal Produk Phytoscience Double Stemcell yang tengah HANGAT & TERLAJAK LARISS dipasaran. Tapi Cik Zaza terjumpa pulak blog 'X' & page 'X' yang banyak komen2 NEGATIVE psl produk hebat ne.

Salah satunya pasal TESTIMONI yang komen tu kata "Setakat cakap mulut tu ok, ni sembuh aku pon boleh cakap". Yelah kan..kalau sakit lutut, sakit slip disc, atau sakit2 dalaman camna nak tunjuk bagi nampak kn? hanya orang terdekat yang pernah kenal saja yang tau..

Jom Cik zaza nak share KISAH BENAR testimoni Double Stemcell & Triple Stemcell yang terjadi depan mata Cik Zaza sendiri..

Pada 11 November 2013, Cik zaza menerima mesej melalui whatsapp dari seorang hamba Allah yang ada masalah eczema kronik. Katanya berminat nak cuba Double Stemcell & bisnes. Malamnya Cik Zaza bertemu dengan beliau di Shah Alam. Cik Zaza sedih tengok keadaan dia.. memang kesian sangat sebab kulit sume dh luka2 dan berdarah. Tak sampai hati.. tak dapat bayangkan kalau kita berada di tempat dia kan. So Cik zaza bagi rasa sample & spray TS kat luka2 tangan dia yang nak genggam pon tak boleh. terlalu kering sampai berdarah. Esoknya Cik Zaza dapat mesej mengatakan tempat spray TS tu dah tak rasa perit. Mmg AMAZING..


Cik Zaza minta beliau continue makan DS dua sachet sehari & Spray TS seberapa banyak yang boleh.hehe.. Alhamdulillah dengan izin Nya dalam masa 3 minggu beliau dah pulih dan dengan sendirinya beliau mengambl keputusan untuk menjadi MOBILE STOKIST.
Cuba tengok sndiri keadaan beliau dan ubat2 serta losyen2 penjagaan sebelum ni. Habes RM1,500++ sebulan untuk treatment tetapi TIADA KESAN!

 

Kisah beliau memang menarik perhatian Cik zaza. Bile dia tunjuk saje ubat2 steroid yang WAJIB dimakan sebelum ni mmg Cik Zaza ngeri!! Banyak sangat..dan kita semua pon tau kan.kalau makan ubat Doctor ni banyak2 & lama nanty akan effect buah pinggang. Beliau nekad TAK NAK makan ubat doktor & bergantung sepenuhnya kps DS.  Perubahan beliau sangat ketara..sampai dengan gembiranya hantar mesej kata Alhamdulillah akhirnya dapat makan dengan tangan selepas 3 minggu mengamalkan DS!
Jom kita tengok keadaan beliau sekarang ne.. Best Cik Zaza rasa dapat bantu orang lain untuk jalani kehidupan biasa dengan sihat & gembira.. HANYA SEBULAN dapat kulit yang GEBU & FLAWLESS semula!!

  
Dan yang paling Cik Zaza teruja..bila beliau sanggup tinggalkan Kerjaya sebagai GM dan buat bisnes Phytoscience ni FULL TIME.. sama dengan Cik Zaza.. hehe. Cik Zaza doakan semoga Uncle Rozly berjaya mencapai impian beliau dengan bisnes Phytoscience Stemcell ni. All d best uncle. I will always support you!  Pedulikan apa orang nak kata..sebab kita tak rugi kat mana pon kan..Jom tengok plak kiteorang berdua ni dating2 selalu.. haha..

 
Kalau ada yang cakap Double Stemcell ni menipu, Takde Kesan, Harga Mahal cuba anda renungkan sejenak.. kalau uncle Rozly ni tak mencuba DS ni mungkin sampai sekarang beliau masih lagi makan menggunakan sudu.. masih lagi menggaru seluruh badan dan masih lagi bergantung kepada STEROID yang hanya menahan gatal.. bukan REPAIR semula sel2 tubuh kita yang dah rosak. Kita berusaha mencari penawar.. Yang sembuhkan hanya dari Allah SWT sahaja.. Sape2 area PJ yang nak product ni boleh hubungi Uncle Rozly sendiri di +6018 2766561.

Kalau ada yang nak jumpa Uncle Rozly ni In person, boleh datang ofis Phytoscience sebab kiteorang hari2 dating kat sana ambil produk yang botingket2.. Alhamdulillah memang REZEKI masyukkk dengan Product hebat 100% keberkesanan seawal 3 jam.

Masih lagi tak percaya?? Jom jumpa Cik Zaza 0172540088. 
Cik Zaza akan tunjukkan cara bagaimana menjana pendapatan USD $$$$ dollar2 setiap hari tanpa had dengan bisness "Karching" Phytoscience ni..

Cabaran!!

Assalamualaikum..

Nak nasihatkn kpd pemilik page ni supaya muhasabah diri!!
Dhla blocked cik zaza, pastu letak pulak post Yg tak beretika macam ni!!!

Nak pesan Ye.. kalau admin page ni xde kt tpt kejadian, tlg Jgn timbulkn spekulasi. Satu lagi perkataan 'pemeriksaan mengikut procedure' Dan 'Serbuan' membawa maksud berbeza!!
Kalau kne serbu..mesty produk kne rampas kn Sebab mnyalahi peraturan guna logo halal tanpa kelulusan..tp hairanla..cik zaza dpt amek produk banyak plak kt ofis hari tu?
Takpela kn..page dia..suka hati la nk letak apa pn kn..
Anyway cik zaza bersyukur..dlm ribut2 ni rezeki makin mencurah2. Sebab produk Yg dikatakan 'bermasalah' ni berjaya mmbantu ramai Yg mmpunyai masalah kesihatan. Contohnya mcm Uncle Rozly ni.. kalau masih LG mkn ubat dokter, sampai skrg mungkin masih mkn mggunakn sudu..Dengan izinNya..dpt control eczema Yg kronik tu!!

Sebaik Baik manusia adalah Yg mmberi manfaat kpd manusia lain..
Wallahualam..
Zaza 0172540088